راهنمای انتخاب نام دامنه

نام دامنه و کاربرد آنها چیست؟ – راهنمای سریع

نام دامنه چیست و انواع نام دامنه و کاربرد آن ها همراه با راهنمای کامل انتخاب نام دامنه و خرید از شرکت های هاستینگ

 

وقتی کسی شروع به فکر کردن در مورد ساخت یک وب سایت می کند، یکی از اولین چیزهایی که او را گیج می کند شنیدن کلمه دامنه است.مبتدیان اصطلاح دامنه را با یک وب سایت یا میزبانی وب مخلوط می کنند.

در این راهنما به این سوال پاسخ خواهیم داد که نام دامنه چیست و چگونه کار می کنند.

 

نام دامنه چیست؟

 

اجزای نام دامنه

معمولاً به عنوان یک آدرس تلقی می شود. به یک خانه فکر کنید، آدرس مکانی است که برای رسیدن به آنجا می روید. نام دامنه فقط آدرس یک وب سایت است.

اگر توضیح فنی بیشتری می خواهید، اینترنت  بیش از یک میلیارد وب سایت تشکیل شده است. هر صفحه وب و رایانه باید بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

شاید بدانید که کامپیوتر شما و هر کامپیوتری در جهان یک آدرس IP دارد. این یک سری اعداد است که یک کامپیوتر را در اینترنت شناسایی می کند.

اکنون، درست مانند رایانه ها، وب سایت ها با آدرس های IP شناسایی می شوند. تصور کنید مجبور هستید هر بار برای ورود به فیس بوک یا جستجوی گوگل اعداد خاصی را وارد کنید.

نام های دامنه ایجاد شده اند تا ما به راحتی به سایت ها دسترسی داشته باشیم.

 

دامنه ها چگونه کار می کنند؟

 

نام‌های دامنه مهم هستند زیرا به رایانه‌ها اجازه می‌دهند سروری را که یک وب‌سایت روی آن میزبانی شده است پیدا کنند. سپس سرور سیگنالی را به رایانه شما ارسال می کند و به شما امکان می دهد به هر سایتی که تایپ می کنید دسترسی داشته باشید.

هنگامی که نام دامنه را در مرورگر تایپ می کنید، در واقع درخواستی را به شبکه ای از سرورها به نام سیستم نام دامنه که به نام ICANN نیز شناخته می شود، ارسال می کند. این سرورها دامنه را در سوابق خود جستجو می کنند و درخواستی را که شما به دنبال سایت آنها هستید ارسال می کنند.

اینجاست که یک شرکت هاستینگ وارد می شود که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد. سپس شرکت میزبان به سرورهای نام اجازه می دهد تا به داده های ذخیره شده توسط وب سایت شما دسترسی داشته باشند.

سپس این داده ها به هر مرورگر وب که در آن جستجو می کنید برگردانده می شود تا بتوانید آن را به رابطی که در رایانه یا تلفن خود می بینید ترجمه کنید.

 

تفاوت بین دامنه، وب سایت و میزبانی وب

 

تفاوت بین دامنه، وب سایت و میزبانی وب

بیایید با یک وب سایت شروع کنیم. وب سایت مکانی است که برای کسب اطلاعات یا سرگرمی در وب به آن می روید. این کد از کدهایی مانند HTML و CSS تشکیل شده است و حاوی تصاویر و کلماتی است که روی صفحه‌ای می‌بینید، مثل اینکه اکنون دارید می‌خوانید.

قبلاً اشاره کردیم که نام دامنه مانند آدرس خانه شما است. میزبانی مانند زمینی است که خانه شما در بالای آن قرار دارد. می توانید فضای خانه خود را تصور کنید.

فرض کنید شما یک خانه 100 متر مربعی دارید که در خیابان فردوسی  قرار دارد. در اینجا، 100 متر مربع را می توان به عنوان میزبان (هاست) تصور کرد (که به شما امکان میزبانی فایل های وب سایت مانند تصاویر، افزونه ها و محتوا را می دهد) و خیابان فردوسی را می توان به عنوان نام دامنه (به عنوان مثال pishgamanwd.ir) تصور کرد.

هاست مکانی است که در آن همه چیز در وب سایت شما در واقع ذخیره می شود. اگر تصویری را در یک سایت آپلود کنید، شرکت میزبانی است که آن تصویر را در سیستم خود دارد.

شرکت‌های میزبان رایانه‌های قدرتمندی دارند که معمولاً به عنوان سرورهایی شناخته می‌شوند که هزاران تا صدها هزار داده سرور وب را ذخیره می‌کنند.

اگر به دنبال ایجاد یک وب سایت هستید، هم نام دامنه و هم میزبانی وب مورد نیاز است.

اکثر شرکت های هاستینگ توانایی خرید دامنه و اکثر شرکت های دامنه توانایی میزبانی وب سایت شما را دارند.

بیشتر توصیه می شود که خدمات میزبانی و دامنه خود را از یک ارائه دهنده خدمات دریافت کنید (به عنوان مثال: میهن وب هاست ).

 

انواع مختلف نام دامنه

 

انواع نام دامنه

هر نام دامنه دارای پسوند خاصی است که با آن ختم می‌شود و احتمالاً می‌توانید محبوب‌ترین آن را حدس بزنید، که .com است.

گاهی اوقات مردم حتی نمی دانند که گزینه های دیگری مانند .org، .net، .info، و موارد دیگر وجود دارد. با این حال، همیشه سعی کنید از پسوند com. استفاده کنید.اگر میخواهید در ایران فعالیت کنید دامنه .ir بهترین گزینه برای شماست.

صدها نوع مختلف از دامنه های سطح بالا وجود دارد، اما ما واقعاً فقط .com، .org و .net را می بینیم.

موارد دیگری مانند .club، .agency و .biz وجود دارد. با این حال، ما فقط زمانی به شما پیشنهاد می‌کنیم که به سراغ این موارد بروید که دامنه های فوق مانند .com، .org و .net در دسترس نیستند.

یک وب سایت در بریتانیا با .uk یا یک وب سایت در هند به .in ختم می شود.و یک وبسایت در ایران با ir.ختم میشود.

یک سایت مؤسسه آموزشی با .edu یا یک سایت دولتی به .gov ختم می‌شود.

پیشنهاد مطالعه :ایده های درآمد زا طراحی سایت

چگونه یک نام دامنه برای وب سایت خود انتخاب کنیم؟

با وجود تعداد زیادی وب‌سایت مختلف و هزاران وب‌سایت دیگر که هر روز اضافه می‌شوند، ممکن است سخت‌تر از آن چیزی باشد که فکر کنیدنام دامنه ای که میخواهید هنوز در دسترس است.در اینجا چند نکته برای کمک به انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت شما آورده شده است:

1. اهمیت .com

نام دامنه .com رو اولویت خود قرار دهیدزیرا از محبوبیت بالایی برخوردار است. راحت در ذهن مخاطبان ماندگار میشود، و نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد آنها در گوگل بهترین رتبه را دارند (البته، نمی توانیم بگوییم که این 100٪ درست است).

2. از کلمات کلیدی استفاده کنید

سعی کنید از یک کلمه کلیدی در نام دامنه خود استفاده کنید. اگر وب‌سایتی درباره کتاب‌ می‌سازید، سعی کنید راهی برای اضافه کردن کتاب به نام آن بگنجانید.مثلا:ketabrah.ir

این می تواند به بهبود سئوی شما کمک کند و همچنین برندسازی سایت شما را بهتر می کند.

3. آن را کوتاه و ساده نگه دارید

آن را کوتاه انتخاب کنید تا به راحتی در ذهن مخاطب بماند. به این فکر کنید که چه زمانی شخصی می خواهد از سایت شما بازدید کند.

اگر نام دامنه شما طولانی است و به خاطر سپردن آن سخت است، برای تایپ آن در نوار آدرس کار سختی خواهد داشت و شاید اصلاً به سایت شما مراجعه نکنند.

همچنین، املای نام دامنه باید آسان باشد و از اعداد یا خط تیره استفاده نکنید. از شکلی از کلمه ای مانند boyz با “z” یا هر چیزی که می تواند به اشتباه در املای چندگانه تعبیر شود استفاده نکنید.

اگر در دامنه خود عدد 4(مثلا bazi4you که بهتر است baziforyou باشد.) را وارد کنید، ممکن است افراد سعی کنند به جای آن چهار را تلفظ کنند. به دلیل غلط املایی، بازدیدکنندگان ممکن است نتوانند وب سایت شما را از این طریق پیدا کنند.

4. دامنه خود را تغییر ندهید.

به آن بچسبید. شما از نظر فنی همیشه می توانید در هر زمان یک نام دامنه جدید دریافت کنید، اما این به شدت توصیه نمی شود.

هر بار که دامنه خود را تغییر می دهید، گوگل آن را به عنوان یک سایت جدید در نظر می گیرد، بنابراین رتبه های زیادی را از دست می دهید، و همچنین بینندگان وب سایت را که سعی می کنند به نام دامنه وب سایت قدیمی شما مراجعه کنند گیج می کنید.

نام دامنه مناسبی را که دوست دارید پیدا کنید و از آن استفاده کنید.

اگر هنوز در مورد آن نیاز به کمک دارید، ابزار به نام تولیدکننده نام دامنه وجود دارد که برای استفاده رایگان برای شما در دسترس است.

یکی از مواردی که ما همیشه از آن استفاده می کنیم،ابزار میهن وب هاست است.

انتخاب نام دامنه میهن وب هاست

تنها کاری که باید انجام دهید این است که نام دامنه خود را وارد کنید.به شما نشان می دهد که کدام یک در دسترس هستند و چگونه آنها را ثبت کنید.

 

چگونه یک نام دامنه بخریم؟

 

بنابراین شما یک نام دامنه مناسب را انتخاب کرده اید و اکنون به خرید آن فکر می کنید. ساده ترین راه برای خرید نام دامنه، انتخاب یک ثبت کننده دامنه خوب است.

سایت های مختلفی برای خرید نام دامنه وجود دارد، بنابراین این سایت ها معمولا راه های متفاوتی برای جدا کردن خود از رقبا دارند.

وقتی نوبت به توصیه ما می رسد، میهن وب هاست  را توصیه می کنیم.

هر نام دامنه موجود می تواند از 16000 تومان برای .ir  تا 1 میلیون برای دامنه های دیگر  برای شما هزینه داشته باشد. این فقط به این بستگی دارد که پسوند دامنه ای که انتخاب می کنید.

 

موارد دیگری که هنگام خرید یک نام دامنه باید در نظر بگیرید

 

نکات اضافی وجود دارد که مبتدیان باید هنگام خرید نام دامنه بدانند.

1. حریم خصوصی دامنه

سعی کنید حریم خصوصی دامنه را بدست آورید. هنگامی که برای یک دامنه ثبت نام می کنید، اطلاعات شخصی شما در پایگاه داده ای به نام ثبت کننده WHOIS قرار می گیرد و هر کسی می تواند آنها را مشاهده کند.

کسب‌وکارها (معمولاً مشاغل درجه یک نیستند) راه‌هایی برای دسترسی به این ثبت‌کننده WHOIS پیدا می‌کنند و از آن‌ها به عنوان فهرستی از شماره‌های تلفن برای ارائه خدمات خود استفاده می‌کنند.

پرداخت هزینه اضافی برای حفظ حریم خصوصی دامنه به این معنی است که این کسب و کارها نمی توانند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند، بنابراین به دلیل دامنه جدید خود هرزنامه دریافت نخواهید کرد. اس

طبق اعلامیه سایت ایرنیک اطلاعات تماس و ایمیل  دامنه های .ir دیگر در WHOIS ثبت نخواهد شد.

2. تنظیم خودکار تمدید

دامنه خود را هر سال به طور خودکار تمدید کنید. شما می توانید یک دامنه را در چند ماه مشخص مانند دوره های 12، 24 یا 36 ماهه خریداری کنید.

اکثر مردم 12 ماهه را انتخاب می کنند، اما معاملاتی برای خرید بلند مدت وجود دارد.

3. ملزومات رسانه های اجتماعی

به شبکه های اجتماعی خود فکر کنید. اگر قبلاً یک صفحه رسانه اجتماعی محبوب دارید، ممکن است ایده خوبی باشد که از آن به عنوان نام دامنه خود استفاده کنید.

شما قبلاً برای صفحه رسانه‌های اجتماعی جذابیت و محبوبیتی کسب کرده‌اید، و این می‌تواند به شما کمک کند تا هنگام راه‌اندازی وب‌سایت خود، شروعی سریع داشته باشید.

سخت‌ترین بخش ساخت یک وب‌سایت، جذب  بازدیدکنندگان اولیه است، و اگر قبلاً تعدادی از آنها را از رسانه‌های اجتماعی داشته باشید، از بازی جلوتر هستید.

4. خرید دامنه از طریق نمایندگی فروش

اگر نام دامنه مورد نظر من از طریق یک فروشنده و نه ثبت کننده دامنه در دسترس باشد، چه؟

گاهی اوقات نام دامنه ای را پیدا می کنید که نشان می دهد خرید از طریق ثبت کننده نام دامنه در دسترس نیست، اما برای خرید از طریق فروشنده در دسترس است.

این بدان معناست که در برخی مواقع، فروشنده نام دامنه مورد نظر شما را خریداری کرده و به دنبال فروش آن به قیمتی بسیار بیشتر از ارزش یک نام دامنه است.

تقریباً در تمام سناریوها، توصیه می کنیم از خرید این دامنه ها خودداری کنید.

این دامنه‌ها فقط با هزاران دلار فروخته می‌شوند، و بیشتر اوقات ارزش آن را برای وب‌سایت‌ها و کسب‌وکارهای تازه‌ای که تازه شروع شده‌اند ندارند.

حالا نوبت شماست!

اگر در مورد خرید دامنه سوال یا ابهامی دارید، آن را در نظرات به اشتراک بگذارید. ما خوشحال خواهیم شد که به شما در انتخاب درست کمک کنیم.

پیشگامان-کسب و کارت رو آنلاین کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *